Meerjarige samenwerking op China: PIB programma Football Development West China - Orange Sports Forum

Meerjarige samenwerking op China: PIB programma Football Development West China

PIB programma Football Development West China

Orange Sports Forum heeft in samenwerking met de Nederlandse overheid en een consortium van Nederlandse bedrijven een PIB programma (Partners for International Business) voor West China opgestart. Het programma is gestart in 2017 en loopt tot minimaal 2021. Middels dit programma zal het consortium zich in samenwerking met de Nederlandse overheid (RVO, Min. BuZa, Min. VWS, Nederlandse ambassade in Beijing en de Nederlandse consulaten generaal in China) richten op de voetbalontwikkeling in West China. Binnen deze regio vallen o.a. de steden Chongqing, Chengdu en Xi’an. Momenteel bestaat het consortium uit: Feyenoord, Royal HaskoningDHV, Vekoma Rides Manufacturing, Crown Licensing, Zwarts & Jansma Architects en OSF. Zij zullen zich vanuit hun expertise inzetten om de voetbalontwikkeling in West China te stimuleren en hier zakelijk aan bij te dragen.

Het PIB programma bestaat uit drie thema’s:

  1. Sportaccommodaties & faciliteiten
  2. Training & coaching
  3. Education programs & tools

Vanuit het programma worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd om het consortium op een duurzame manier te positioneren in China, waaronder inkomende handelsmissies, uitgaande handelsmissies, beursbezoeken, promotiemateriaal, etc. Zie hieronder enkele activiteiten:

Inmiddels hebben diverse bedrijven ook de eerste contracten gesloten en zijn de eerste projecten afgerond. Een goed voorbeeld van een resultaat van deze samenwerking is de opening van de eerste twee WeParks in China in 2019, namelijk in Chengdu en Wuhan. Bij elk WePark zijn +/- 7 Nederlandse bedrijven direct betrokken en naar verwachting zullen er de komende jaren nog tientallen WeParks geopend worden in China. Voor meer informatie over de WeParks, zie de volgende video’s:

Periodeduur

2017 – 2021

Categorieën

Missies, Matchmaking

Locatie

Xi’an, Chongqing & Chengdu, China