Verslag Smart China Expo, Chongqing - Orange Sports Forum

Verslag Smart China Expo, Chongqing

OSF heeft van 22 tot en met 25 augustus in samenwerking met Pureland deelgenomen aan de Smart China Expo in Chongqing. Chongqing wil zich steeds meer profileren rondom High Tech, als onderdeel van hun beleid om de economie aan te jagen en te moderniseren. Vandaar dat dit jaar de eerste Smart China Expo georganiseerd is. Met 436 standhouders en 700.000 bezoekers uit verschillende landen en regio’s werd er gezamenlijk aandacht besteed aan wetenschap en technologie. Met als thema’s: “Smart Technology: Empowering Economy and Enriching Life”.

Als onderdeel van het PIB-programma was Orange Sports Forum tevens bij de Smart China Expo in Chongqing aanwezig, waar het samen met Pureland een groot ‘Sino-Dutch Sports Innovation Pavillion’ had. OSF en Pureland hebben tevens een MOU gesloten rondom het concept ‘WeParks’. Dit WePark werd gepresenteerd tijdens de Smart China Expo en is ontwikkeld vanuit het PIB programma op China. Een WePark is een openbaar sportpark met diverse Nederlandse (innovatieve) producten en diensten. De verwachting is dat het eerste WePark in 2019 geopend zal worden. Het hele concept past naadloos bij het Chinese overheidsbeleid van het stimuleren van een gezonde levensstijl voor de Chinese bevolking.

De Smart China Expo bestond daarnaast uit een uitgebreid aanbod aan conferenties en pers- en media-bijeenkomsten waar onder andere Alibaba, Tencent en Huawei hebben gesproken over onderwerpen als big data, cloud computing, 5G en toekomstige netwerken, industrieel internet, informatiebeveiliging, kunstmatige intelligentie en intelligente supervisie. Het Sino-Dutch Sports Innovation Pavillion met OSF als mede-initiator trok volop media-aandacht en door de inzet van onder meer SmartGoals en de interactieve speeltoestellen van Yalp waren er alle dagen volop activiteiten in de stand. De aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders uit sport, bedrijfsleven en ook van dhr. Koen Sizoo, Consul-Generaal voor Nederland in Chongqing, illustreerde de juiste beslissing om aanwezig te zijn op deze expo die voor het eerst werd georganiseerd.