Verslag bijeenkomst: Zakendoen in de USA, 4 februari 2020 - Orange Sports Forum

Verslag bijeenkomst: Zakendoen in de USA, 4 februari 2020

Van 20 t/m 22 november heeft OSF samen met een delegatie van 11 Nederlandse (sport-gerelateerde) bedrijven deelgenomen aan de Soccerex USA en een netwerkreceptie, georganiseerd door consul-generaal Ruth Emmerink en haar team. De receptie en de Soccerex gaven de Nederlandse deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met interessante partijen uit de sport- en voetbalmarkt in de Verenigde Staten. Ook stonden er diverse meetings op het programma, waaronder met The Parker Company, een partij die betrokken is bij vele aanbestedingen, bouw- en renovatieprojecten van stadions en hotels in Noord-Amerika.

Als opvolging van de succesvolle beursdeelname aan de Soccerex USA en de vele marktkansen in de Verenigde Staten op het gebied van voetbal, heeft OSF op 4 februari een bijeenkomst georganiseerd met betrekking tot het zakendoen omtrent sport in de VS. Ook de Nederlandse posten in de Verenigde Staten zijn namelijk erg positief over de ontwikkelingen en kansen rondom sport in de VS, gezien de groeiende aandacht en professionalisering van het voetbal in Midden- en Noord-Amerika. Uiteraard speelt ook de organisatie van de FIFA World Cup (WK voetbal) in 2026 een belangrijke rol in de ontwikkelingen op voetbalgebied. De 23ste FIFA World Cup wordt in 2026 gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada en aan dit WK zullen een recordaantal van 48 landen deelnemen. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in en rondom het voetbal. Sprekers tijdens de bijeenkomst waren onder andere de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, dhr. Pete Hoekstra en de Nederlandse consul-generaal in Miami, mevr. Ruth Emmerink. Zij gaven een goed inzicht in de Amerikaanse sportmarkt en de kansen voor Nederlandse bedrijven.

Tevens vond er een presentatie plaats van mevr. Barbara Staals (RVO) over programma’s die de Nederlandse overheid aanbied, om bedrijven te ondersteunen met internationaal zakendoen. Het doel van OSF was tevens om input te verzamelen voor een strategische aanpak richting de VS voor de komende jaren en om te bekijken of er een consortium gevormd kan worden om gezamenlijk in te spelen op de marktkansen in de VS.

Meer informatie over de bijeenkomst en de follow-up kunt u vinden in dit artikel of door contact op te nemen via de contactpagina.