Strategische aanpak omtrent Sportbusiness in de USA! - Orange Sports Forum
+31 (0)85 401 19 77 Eindhoven, NL

Strategische aanpak omtrent Sportbusiness in de USA!

OSF heeft veel enthousiaste reacties ontvangen tijdens de bijeenkomsten over Zakendoen omtrent Sport in de VS, zie ook dit artikel. OSF kijkt er dan ook naar uit om dit de komende periode op een structurele manier op te volgen!

Er liggen er vele kansen in de Verenigde Staten op het gebied van sport. Dit beperkt zich niet alleen tot de grote evenementen (FIFA World Cup 2026 & Olympische Spelen LA2028), maar ook de huidige ontwikkelingen binnen het voetbal bieden erg veel kansen voor Nederlandse bedrijven. De MLS is volop in ontwikkeling en er komen de komende jaren nog diverse MLS-clubs bij. Dit brengt uiteraard ook vele business opportunities met zich mee.

Inmiddels is er een cluster van 16 complementaire bedrijven gevormd, die zich willen committeren aan een 3-jarig zakelijk programma voor de Verenigde Staten (2020 – 2023). Met dit cluster werken we momenteel aan een strategische aanpak voor de VS, in samenwerking met de Nederlandse overheid (ambassade in Washington, de consulaten in de VS, de NBSO’s en de ministeries van VWS, BuZa en EZK). De eerste fase van de aanvraag is inmiddels door RVO (Rijksdienst van Ondernemend Nederland) goedgekeurd. Inmiddels hebben de volgende bedrijven zich al gecommitteerd aan de aanvraag:

 1. CM.com: www.cm.com
 2. Content Stadium: www.contentstadium.com
 3. De Johan Cruyff Foundation: www.cruyff-foundation.org
 4. Feyenoord: www.feyenoord.nl
 5. Fontys Hogescholen: fontys.nl
 6. FootballEquals: footballequals.com
 7. HEG Consult: hegconsult.com
 8. Kicks n Sticks: kicksnsticks.eu
 9. Metrica Sports: metrica-sports.com
 10. Orange Sports Forum: www.orangesportsforum.com
 11. ProSoccerData: www.prosoccerdata.com
 12. PWXR / Active Esports Arenas: www.pillowswillow.com
 13. RAI Amsterdam: www.rai.nl
 14. Recreational Systems International (RSI): recreationalsystemsint.com
 15. Sportinnovator: www.sportinnovator.nl
 16. VDL Groep: www.vdlgroep.com
 17. Vekoma Rides Manufacturing: www.vekoma.com

Indien u interesse heeft in de sportmarkt van de VS of in deelname aan het meerjarige programma, dan kunt u contact opnemen met Rick Sleegers via reguliere contactgegevens of de contactpagina van OSF.