Strategische aanpak omtrent Sportbusiness in de USA! - Orange Sports Forum
+31 (0)85 401 19 77 Eindhoven, NL

Strategische aanpak omtrent Sportbusiness in de USA!

OSF heeft veel enthousiaste reacties ontvangen tijdens de bijeenkomsten over Zakendoen omtrent Sport in de VS, zie ook dit artikel. OSF kijkt er dan ook naar uit om dit de komende periode op een structurele manier op te volgen!

Er liggen er vele kansen in de Verenigde Staten op het gebied van sport. Dit beperkt zich niet alleen tot de grote evenementen (FIFA World Cup 2026 & Olympische Spelen LA2028), maar ook de huidige ontwikkelingen binnen het voetbal bieden erg veel kansen voor Nederlandse bedrijven. De MLS is volop in ontwikkeling en er komen de komende jaren nog diverse MLS-clubs bij. Dit brengt uiteraard ook vele business opportunities met zich mee.

De komende periode zal er een cluster van 15 complementaire bedrijven gevormd worden, die zich willen committeren aan een 3-jarig zakelijk programma voor de Verenigde Staten (2020 – 2023). Met dit cluster zullen we vervolgens een strategische aanpak ontwikkelen voor de VS, in samenwerking met de Nederlandse overheid (ambassade in Washington, de consulaten in de VS, de NBSO’s en de ministeries van VWS, BuZa en EZK). In maart zal er een vervolgbijeenkomst georganiseerd worden om dit in gang te zetten met de geregistreerde bedrijven. Daarna zal er voor het cluster een Kick-off event gepland worden rondom de wedstrijd Nederland – Team USA op donderdag 26 maart as. in Eindhoven.

Indien u interesse heeft in de sportmarkt van de VS of in deelname aan het meerjarige programma, dan kunt u contact opnemen met Rick Sleegers via reguliere contactgegevens of de contactpagina.