Succesvolle beursdeelname Soccerex USA in Miami - Orange Sports Forum

Succesvolle beursdeelname Soccerex USA in Miami

OSF kijkt terug op een zeer succesvolle beursdeelname aan de Soccerex USA in Miami. Samen met een delegatie van 11 Nederlandse (sport-gerelateerde) bedrijven, waaronder ook Bose, Feyenoord, Vekoma en Yalp, heeft OSF deelgenomen aan de Soccerex USA en een netwerkreceptie, welke was georganiseerd door de Nederlandse Consul Generaal in Miami, mevr. Ruth Emmerink en haar team. De receptie en de Soccerex gaven de Nederlandse deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met interessante partijen uit de sport- en voetbalmarkt in de Verenigde Staten. Ook vond er voorafgaand aan de Soccerex USA een afspraak plaats met The Parker Company. Dit bedrijf is nauw betrokken bij de bouw, verbouw en exploitatie van vele stadions en hotels in Noord-Amerika. Dit biedt volop kansen voor Nederlandse bedrijven, omdat zij de ideale partij zijn om in aanmerking te komen voor de opdrachten en aanbestedingen die voortkomen uit deze projecten.

De Nederlandse delegatie beschikte tevens over een eigen “Holland stand”. De Soccerex is een van de meest vooraanstaande voetbalbeurzen ter wereld en brengt inmiddels al ruim 20 jaar de voetbalindustrie met elkaar in contact. Dit heeft veel kansen gecreëerd voor de Nederlandse bedrijven, zeker met de groeiende aandacht voor professioneel voetbal in de Verenigde Staten en het WK Voetbal in 2026 dat zal worden gehost door de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Dit WK zal een recordaantal van 48 deelnemers hebben en biedt dus veel mogelijkheden voor innovatieve ideeën en plannen. De beurs werd bezocht door vertegenwoordigers van een aantal grote namen uit de voetbalwereld zoals de Major League Soccer, NWSL, Inter Miami FC, CONCACAF, Paris Saint-Germain, FC Bayern Munich, Minnesota United, de KNVB, EA Sports FIFA en Real Madrid. Ook waren er meer dan 2000 delegaties uit ruim 90 verschillende landen aanwezig. Een mooie kans voor de Nederlandse delegatie om zichzelf op de kaart te zetten over heel de wereld.

Zowel de Nederlandse delegatie als de Nederlandse posten in de Verenigde Staten zijn erg enthousiast over de marktkansen rondom sport en we zijn dan ook voornemens om deze beursdeelname de komende jaren een vervolg te geven, middels een meerjarige samenwerking richting de Verenigde Staten. Op dinsdag 4 februari zal er een bijeenkomst georganiseerd worden om deze strategische samenwerking vorm te geven en om input te verzamelen bij de leden van OSF.

Voor meer informatie over het evenement of om u alvast aan te melden, neem contact op met Rick Sleegers via de contactpagina.