Verslag deelname HostCity 2019 Glasgow, 26 - 27 november - Orange Sports Forum

Verslag deelname HostCity 2019 Glasgow, 26 – 27 november

Op 26 en 27 november 2019 heeft OSF met 11 Nederlandse bedrijven deelgenomen aan de 6e editie van HostCity in Glasgow. HostCity staat volledig in het kader van evenementen. Hier komen steden, gemeenten, organisatoren en toeleveranciers bij elkaar om de kansen en uitdagingen rondom sportevenementen te bespreken, HostCity is dus dé plek om alle stakeholders uit deze industrie te ontmoeten.

Nederland heeft in 2020 een aantal prachtige evenementen gepland staan, waaronder het Euro Songfestival, de F1 in Zandvoort, Invictus Games en het EK-voetbal. HostCity was dan ook de ultieme kans om te leren van de experts en professionals uit de wereld van events. Bij de beurs en de mooie “Holland-stand” werden velen contacten opgedaan en netwerken uitgebreid. Ook was de Nederlandse Ambassade uit Londen aanwezig! Parallel aan het reguliere programma organiseerde OSF een bezoek aan de voetbalclub Celtic FC, om zodoende ook met lokale partijen mogelijke samenwerkingen met Nederland te bespreken.

Verder hebben de Nederlandse bedrijven deelgenomen aan een aantal zeer interessante discussies en cases met betrekking tot de 2023 UCI Cycling World Championships en de Milan-Cortina 2026 Winter Olympic Games, waar ook veel kansen liggen voor Nederlandse bedrijven. Met het oog op Glasgow European Capital of Sports in 2023 was HostCity zeker een zeer waardevolle missie en beursdeelname.

Voor meer informatie over dit evenement neem contact op met Rick Sleegers via de contactpagina of raadpleeg het missieboekje. Zie hieronder een videoverslag van de Nederlandse deelname aan HostCity.