Verslag zakelijk programma EHL Barcelona - Orange Sports Forum

Verslag zakelijk programma EHL Barcelona

Van 3 t/m 6 oktober organiseerde OSF in samenwerking met het NBSO in Barcelona een succesvol zakelijk programma rondom de Euro Hockey League in Barcelona (EHL). Het programma bood de Nederlandse bedrijven een uitstekende mogelijkheid om in contact te komen met sport-stakeholders in Barcelona, en met name binnen het hockey en voetbal.  

Op donderdag werd de Nederlandse delegatie uitgenodigd voor een netwerkevent van De Kring (Nederlands Bedrijfsleven Barcelona). Het event begon met een rondleiding in Camp Nou door dhr. Steven Wilbrenninck (FC Barcelona), verantwoordelijk voor de verbouwing van Camp Nou. Na afloop van de rondleiding presenteerde Steven Wilbrenninck de uitdagingen en plannen rondom de verbouwing van Camp Nou. Bij het diner was tevens de, recentelijk aangestelde, Nederlandse ambassadeur in Madrid aanwezig, dhr. Jan Versteeg. Het netwerkevent gaf de Nederlandse delegatie een mooie gelegenheid om in contact te komen met Nederlanders in Barcelona en zodoende het netwerk uit te breiden.

 

 

Op vrijdag 4 oktober was de delegatie uitgenodigd bij FC Barcelona voor een introductie van de FC Barcelona Innovation Hub. Tevens kregen enkele Nederlandse bedrijven de gelegenheid om hun bedrijf te pitchen voor FC Barcelona, een mooie kans om uiteindelijk een samenwerking aan de te gaan met één van de grootste voetbalclubs ter wereld. In de middag stond er een netwerklunch op het programma bij de EHL. Deze lunch met matchmaking werd georganiseerd in samenwerking met INDESCAT (sportcluster van Catalonië). Naast relevante sportorganisaties zoals de EHF (Europese Hockey Federatie), de Catalaanse hockeybond, de EHL en diverse hockeyclubs, waren er ook verschillende bedrijven aanwezig uit de Catalaanse sportsector. Tijdens dit event werden waardevolle contacten opgedaan en was er de mogelijkheid om direct met de juiste stakeholders in contact te komen. Dankzij dit event werd een uitstekend inzicht gegevens in de sportmarkt van Catalonië.

 

 

Op zaterdag en zondag werden de wedstrijden van de EHL bezocht en beschikte de delegatie over een “Holland-stand” bij de EHL, waar de Nederlandse bedrijven gepresenteerd werden. Zodoende werd de delegatie onder de aandacht gebracht bij het Spaanse hockeypubliek. Tevens hebben enkele bedrijven rondom de EHL een partnership gesloten met de EHL en de EHF (Europese Hockey Federatie), waaronder BlackBear Goaly (website), Recreational Systems International (website) en Pozyx (website). Dit is een mooie en succesvolle stap naar intensievere samenwerkingen binnen het hockey!

Alle betrokken partijen kijken terug op een succesvol programma met vele mooie kansen binnen de sport in Spanje. Het werd verschillende keren benadrukt dat er een sterke band is tussen Nederland en Barcelona, welke ook absoluut tot uitdrukking komt in de sport. OSF en de Nederlandse delegatie zullen de kansen en contacten uit deze trip opvolgen om de samenwerkingen en marktkansen optimaal te kunnen benutten. Voor meer informatie of eventuele vragen, kunt u contact met OSF opnemen via de contactpagina.