Verslag Red Bull bijeenkomst Volvo Ocean Race - Orange Sports Forum

Verslag Red Bull bijeenkomst Volvo Ocean Race

Op donderdag 28 juni vond op uitnodiging van Red Bull een OSF-bijeenkomst plaats bij de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Op deze fantastische zomerse dag werd iedereen ontvangen op het strand van Scheveningen bij het RBFG Home. Naast OSF-deelnemers, waren ook de leden van de branchevereniging voor sportleveranciers, FGHS (www.fghs.nl) uitgenodigd.

Het programma werd gestart met een rondleiding door de Race Village, waar organisator TIG Sports een prachtige sfeer heeft gecreëerd op het Scheveningse strand met verschillende vormen van entertainment, zoals muziek, suppen, zeilen en voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje. Op 28 juni vond ook de kwalificatie plaats van de Red Bull Foiling Generation. Daarom kregen alle gasten de mogelijkheid om het water op te gaan om deze zeilwedstrijd, maar ook de boten van de Volvo Ocean Race, van dichtbij te bekijken. Een erg spectaculaire en mooie manier om de middag te beginnen.

Na afloop van deze ‘experience’ stonden er nog enkele presentaties en een borrel op het programma. Ten eerste sprak Frans Sluyters (organisator Volvo Ocean Race Den Haag) over het evenement rond de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag. De gasten werden meegenomen in de voorbereidingen op het event en er werd op een uitstekende manier inzicht gegeven in de achtergrond van de Volvo Ocean Race en de uitdagingen die naar voren komen gedurende de organisatie ervan.

Vervolgens gaf Marcel van de Goor (National Event Manager Sport & Events Red Bull) een presentatie over het merk Red Bull en hun unieke marketingstrategie. Zoals iedereen inmiddels had ervaren, draait het vooral om de ‘experience’, maar ook het opleiden en begeleiden van talenten. Red Bull weet zichzelf op deze manier uitstekend te positioneren op de markt van energydranken en is hierdoor niet meer weg te denken uit de sport.

Vanuit de heerlijke strandstoelen werden de interessante presentaties gevolgd, waarna er doorgesproken werd tijdens de borrel. De bijeenkomst heeft alle gasten enorm geïnspireerd, dankzij de gastvrijheid en het uitstekende programma van Red Bull.