Verslag missie VAE (21 & 22 april 2018), MOU met Al Jazira FC zorgt voor goede samenwerking - Orange Sports Forum

Verslag missie VAE (21 & 22 april 2018), MOU met Al Jazira FC zorgt voor goede samenwerking

In november 2017 kon OSF op de Nederlandse Ambassade in Abu Dhabi, in het bijzijn van de Nederlandse Ambassadeur, een MOU ondertekenen met de CEO van Al Jazira FC. Dit is een succesvol deelnemer aan het meest recentelijke WK voor clubteams waarin het uiteindelijk pas in de halve finale werd uitgeschakeld door Real Madrid.

De samenwerkingsovereenkomst werd op 21 en 22 april 2018 verder opgevolgd door een OSF-delegatie met hierin 5 bedrijven vertegenwoordigd: Game On Technologies, Metrica-Sports, FootballEquals Foundation, GP Smart Stadiums en JB Promotions.

Op zaterdagavond 21 april werd de laatste thuiswedstrijd van Al Jazira bezocht in het imposante stadion die met 3-1 werd gewonnen. Direct na de wedstrijd kon de delegatie in een informele setting uitgebreid kennis maken en van gedachten wisselen met topcoach Henk ten Cate. In het verleden ook coach van FC Barcelona dat onder de leiding van Frank Rijkaard en Henk ten Cate de Champions League won.

De volgende dag konden de missie-deelnemers zich presenteren aan het technisch management van de club onder leiding van Jan Versleijen, de presentaties verliepen succesvol en zullen zeker opvolging krijgen. Aansluitend vond er in kleinere setting een lunch plaats met OSF-liaison Rashid Al-Suwaidi, wiens vader één van de oprichters was van de Verenigde Arabische Emiraten.

De korte en enerverende trip werd vervolgens afgesloten met een netwerk-receptie op de ambassade aangeboden door Ambassadeur Frank Mollen. Aanwezig waren hier o.a. de Nederlandse CEO’s van bedrijven als Adecco, alsmede een zware delegatie van OSF-partner FBMA – de Fatima Bint Mubarak Ladies Sport Academy. Dit onderstreepte eens te meer de goede aanwezigheid en reputatie van Nederland en OSF in Abu Dhabi, deze academy werd namelijk opgericht door “de moeder van de UAE”, tevens moeder van Sheikh Mansour, eigenaar van Al Jazira FC en de City Football Group (o.a. Manchester City).

In deze inspirerende setting hield Mary Kok vervolgens een inspirerende presentatie namens de FootballEquals Foundation. Henk ten Cate, voor de eerste keer aanwezig bij de ambassade tijdens zijn drie jarige verblijf bij Al Jazira FC, omarmde het initiatief van Mary Kok en sprak zich uit voor het oprichten van een vrouwenelftal bij zijn club. Dit bezorgde alle missie-deelnemers een uitstekend en voldaan gevoel.