Verkenningsbezoek Brisbane - Roadmap Olympics Brisbane 2032, 17 - 23 mei - Orange Sports Forum

Verkenningsbezoek Brisbane – Roadmap Olympics Brisbane 2032, 17 – 23 mei

Van 17 tot 23 mei organiseren RVO, SportsNL, het Consulaat Generaal in Sydney en OSF een verkenningsbezoek naar Brisbane, Australië. Dit verkenningsbezoek staat in het teken van de Olympische- en Paralympische Spelen in 2032 en is een eerste activiteit in een meerjarige planning richting Brisbane2032.

In aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen worden er diverse infrastructurele projecten uitgevoerd, zo worden er 6 nieuwe venues gebouwd en worden er 8 bestaande venues gerenoveerd t.w.v. $7,1 miljard. Daarnaast zijn de Spelen van Brisbane2032 de eerste Spelen die klimaatneutraal georganiseerd moeten worden.

Dit biedt mooie kansen voor Nederlandse bedrijven. De Spelen dienen als ‘stip aan de horizon’ en er zullen de komende jaren meerdere activiteiten richting Australië georganiseerd worden om relaties op te bouwen en de kansen richting Brisbane2032 te benutten. Dit verkenningsbezoek biedt een uitstekende gelegenheid om in een vroeg stadium betrokken te zijn en het bedrijf te positioneren richting de Olympische- en Paralympische Spelen in Brisbane.

Het programma van 17 – 19 mei wordt optioneel aangeboden en dit bestaat voornamelijk uit deelname en een zakelijke bijeenkomst tijdens de Magic Round in Brisbane. Tijdens de National Rugby League’s Magic Round worden alle wedstrijden in hetzelfde stadion gespeeld, namelijk het Suncorp Stadium. Het event trekt meer dan 150.000 bezoekers. De Brisbane Economic Development Agency heeft de Nederlandse delegatie uitgenodigd voor een bijeenkomst met relevante stakeholders.

Van 20 – 23 mei vinden er diverse afspraken, bezoeken en netwerkactiviteiten plaats, met o.a. de University of Queensland, diverse Olympische venues, Dutch Chamber of Commerce QLD, de Brisbane 2032 Coordination Office en de Queensland Government.

Indien je geïnteresseerd bent in deelname of meer informatie wil ontvangen, neem dan contact op met OSF.