Uitnodiging Seminar & Matchmaking met Sportdelegatie uit Qatar, 23 september - Orange Sports Forum

Uitnodiging Seminar & Matchmaking met Sportdelegatie uit Qatar, 23 september

In maart 2019 hebben OSF, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Doha (Qatar) een succesvolle sport business missie georganiseerd naar Qatar. Naar aanleiding van deze missie en de bredere interesse van Qatar in de Nederlandse sport, zal een delegatie vanuit Qatar van 23 – 25 september Nederland bezoeken.

De delegatie uit Qatar zal uit verschillende bedrijven bestaan, waaronder Aspire Zone, de Qatar Development Bank, Qatar Financial Center en het Supreme Committee for Delivery and Legacy.

Het programma voor maandag 23 september is als volgt:

Op dinsdag 24 en woensdag 25 september heeft de delegatie individuele afspraken gepland.

Aspire werkt momenteel aan een sport accelerator programma, met als doel om een sport business hub in Qatar te creëren, waarbij alle sportbedrijven onder worden gebracht op één locatie. Voor Aspire Zone is dit een belangrijke focus voor de komende jaren, zodat Qatar kan acteren als internationale sport business hub. Om dit te bewerkstelligen wil Aspire nieuwe marktkansen creëren voor de private sector om zodoende investeerders en ondernemers aan te trekken uit de sport. Door middel van deze ontwikkelingen zal sport een belangrijker en structureel onderdeel worden van de Qatarese economie, dit is in lijn van het overheidsbeleid in Qatar, zoals beschreven in Qatar National Vision 2030.

Het doel van de inkomende missie is om Nederlandse sportbedrijven te interesseren voor Qatar. De delegatie zoekt hiervoor specifiek naar bedrijven die interesse hebben om zich in Qatar te vestigen, of bedrijven die een duidelijke internationale strategie hebben. Aspire heeft met name interesse in bedrijven rondom de volgende thema’s:

 • Event management & promotion
 • Sports development
 • Sports organizations & associations
 • Venue operations & maintenance
 • Sports goods & equipment manufacturers
 • Sports commercialization
 • Sports tourism
 • Clubs, federations & leagues
 • Sports consultancy & legal
 • Sports medicine & research
 • Any other activities surrounding the sport industry

Indien u meer informatie wil ontvangen of om u direct aan te melden voor het seminar en de matchmaking op 23 september, dan kunt u contact opnemen met Rick Sleegers via de contactpagina op de website of per mail.

Over de Aspire Sport Accelerator

De Sport Accelerator is Qatar bevindt zich in de Aspire Zone, het kloppede hart van de sport in Qatar. De Sport Accelerator is een uniek programma voor sport, sportgeneeskunde, onderzoek en educatie voor de internationale sportindustrie.

De Sport Accelerator, genaamd Qatar SportsTech, is leidend met haar programma voor innovatieve bedrijven uit de sport industrie. Het is een platform voor startups om de organisatie door te ontwikkelen naar stabiele MKB-bedrijven. Tevens krijgen de bedrijven middels het programma de kans om zich te presenteren bij de leidende sportorganisaties, sportevents en decision makers in Qatar.

Momenteel nemen 15 internationale bedrijven deel aan dit programma en zijn onderdeel va de sport business hub. Het streven van Aspire is om uiteindelijk 70 internationale bedrijven te begeleiden en te faciliteren binnen het programma. De geselecteerde bedrijven werken vanuit de Aspire Zone en kunnen gebruik maken van verschillende voordelen (lage huur, het bedrijft blijft 100% eigendom, etc.) en zakelijke ondersteuning van Aspire.