Nederlands-Belgisch Sportinnovatie Seminar tijdens EuroHockey Championships in Antwerpen, 17 augustus - Orange Sports Forum

Nederlands-Belgisch Sportinnovatie Seminar tijdens EuroHockey Championships in Antwerpen, 17 augustus

De Koninklijke Belgische Hockey Bond organiseert samen met de stad Antwerpen de EuroHockey Championships 2019 van 16 t/m 25 augustus (website van het EK Hockey). De organisatie hiervoor is in handen van Golazo Sports en Sportizon. De KBHB had eerder samen met de stad Antwerpen het EK al naar België gehaald. Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Antwerpen, OSF (website) en Agoria (website) zullen dit prachtige event aangrijpen om kennis en inspiratie te delen rondom sportinnovaties en om het contact tussen diverse internationale partijen, zoals bedrijven en hockeybonden te stimuleren.

Op zaterdag 17 augustus, speelt Nederland om 20:30 uur tegen België (v). Voorafgaand aan deze wedstrijd zal er een side-event worden georganiseerd door het Nederlandse Consulaat-Generaal in Antwerpen in samenwerking met Orange Sports Forum, de KNHB (website) en de Sports & Entertainment Technology Club Agoria. Het Nederlands-Belgisch Sportinnovatie Seminar vindt plaats van 15:00 uur tot 18:00 uur en zal in het teken staan van sportinnovaties in de hockeysport en zal het podium bieden aan diverse Nederlandse en Belgische sportinnovaties. Tevens is er de mogelijkheid om met deze partijen in contact te komen door middel van matchmaking, evenals met de Europese hockeybonden om zodoende de internationale contacten tussen alle partijen te stimuleren. Deelnemers aan dit event ontvangen tevens tickets voor de wedstrijd Nederland – België.

Locatie: Het side-event vindt plaats op residentie van de Nederlandse Consul-Generaal in Antwerpen, dhr. Bert van der Lingen. De residentie is gevestigd aan de Acacialaan 30 te Antwerpen.

Datum & Tijd: Het side-event vindt plaats op zaterdag 17 augustus van 15:00 uur – 18:00 uur. Aansluitend kan de wedstrijd Nederland-België worden bezocht, deze wedstrijd begint om 20:30 uur.

Aanmelden: Aanmelden voor het event is niet meer mogelijk. Klik hier voor de brochure met de deelnemers.

 

 

Over de EuroHockey Championships 2019 Antwerpen

De EuroHockey Championships zullen plaatsvinden op het Wilrijkse Plein, de gloednieuwe accommodatie die de stad en de Vlaamse hockeyfederatie sinds vorig jaar in gebruik genomen hebben. Met 2 ultramoderne hockeyvelden en bijhorende accommodaties is deze locatie ideaal voor het organiseren nationale en internationale wedstrijden. Dit sportcentrum is tevens het trainingscentrum van de Belgische nationale hockeyploegen en ook de thuisbasis een aantal Antwerpse sportverenigingen. De locatie is gelegen nabij het Nederlandse Consulaat-Generaal in Antwerpen, waar diverse side-events plaats zullen vinden.

Het vorige EK hockey vond afgelopen zomer plaats in Amsterdam. Zowel bij de mannen als de vrouwen werd gastland Nederland Europees kampioen, telkens in een finale tegen België. Op het EK strijden de acht beste Europese hockeylanden om de titel, zie hieronder de deelnemende teams.