OSF-deelnemer uitgelicht: Slangen + Koenis Architecten - Orange Sports Forum

OSF-deelnemer uitgelicht: Slangen + Koenis Architecten

Om OSF-deelnemers nog meer onder de aandacht te brengen, licht OSF tweemaal per maand een OSF-deelnemer uit via haar online kanalen. Deze keer is het de beurt aan Slangen + Koenis Architecten (S + K), een architecten kantoor gespecialiseerd in zwem- en sportaccommodaties.

Korte introductie uzelf en Slangen + Koenis Architecten

Mijn naam is Ninja Freeling-Walraven en ik ben sinds februari 2017 werkzaam als Business Developer bij Slangen + Koenis Architecten.

Slangen + Koenis is een architectenbureau dat al ruim 30 jaar actief is in binnen- en buitenland. Met een eigen team van ca. 25 architecten, engineers, projectmanagers en duurzaamheidsspecialisten zijn wij iedere dag bezig met het ontwerpen van zwem- en sportaccommodaties. Sport is ons specialisme en bij ieder project wenden wij al onze kennis en ervaring aan om een state of the art accommodatie te realiseren. Dit is wat wij dagelijks doen: ontwerpen, organiseren, verbinden en vooral mensen aan het sporten krijgen!

Als sportspecialist heeft ons bureau ervaring met projecten van alle soorten, schalen en configuraties. Zwem- en sportaccommodaties vragen bij uitstek om een integrale benadering waarbij wij onze kennis van architectuur, maar ook constructies, installaties, bouwfysica en akoestiek kunnen combineren. Deze brede kennis helpt ons om snel tot de kern van de opgave te komen en te allen tijde de kwaliteit van proces en resultaat te borgen. Ook stelt het ons in staat om te blijven innoveren en altijd de meest duurzame accommodaties te ontwerpen.

Wat is doel van Slangen + Koenis in het buitenland?

De laatste jaren is onze specialistische kennis op het gebied van zwem- en sportaccommodaties steeds meer gewild gebleken in het buitenland en inmiddels is S+K actief voor opdrachtgevers in Duitsland, België, Finland, Polen, Litouwen en Letland. In de komende jaren zullen wij richten op verdere groei in deze en andere regio’s.

Kunt u enkele concrete voorbeelden geven van succesvolle projecten in Nederland of het buitenland?

Eind juni werd in Klaipeda ons eerste Olympische 50 meter zwembad in Litouwen opgeleverd. Het zwemcentrum in de historische havenstad bestaat naast het 50m bad uit een spa, fitnessruimte, commerciële ruimten en een unieke 9-meter diepe duiktank. In Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, vordert de bouw van het door ons ontworpen nationale zwemstadion met een Olympisch 50 meter bad en een 25 meter springbassin met 10m springtoren in een rap tempo. Dit najaar zal in Temse het VITA Scheldebad, en hiermee ons eerste zwembadproject in België, worden geopend.

In Nederland werden in de afgelopen maanden een aantal van onze projecten opgeleverd en in gebruik genomen. Waaronder het sportcomplex Den Butter in Gilze en Rijen, de nieuwbouw van het 50 meter bad bij het Twentebad in Hengelo, Sportcentrum Nieuw Tijenraan in Raalte en zwembad de Crommenije in de gemeente Zaanstad.

Waarom bent u lid geworden van OSF?

Als architectenbureau zijn wij sterk gericht op innovatie op het gebied van de kwaliteit en duurzaamheid van zwem- en sportaccommodaties en het vergroten van de  toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van sport voor zoveel mogelijk doelgroepen. De activiteiten van OSF gericht op het uitdragen van de kwaliteiten van het Nederlandse sportklimaat en het bieden van kansen om op internationaal niveau te groeien sluit hier nauw bij aan.

Wat kunt u voor andere OSF-leden betekenen en wat kunnen OSF-leden voor u betekenen. 

Waar wij als bureau gaan in het buitenland, nemen we altijd Nederlandse partners en toeleveranciers mee. Nederlandse producten en kennis zijn innovatief en hoogwaardig en kunnen zich dus regelmatig onderscheiden. Het zou mooi zijn als andere Nederlandse bedrijven ons ook weten te vinden voor mooie samenwerkingen in het buitenland!