OSF-deelnemer uitgelicht: Heras - Orange Sports Forum

OSF-deelnemer uitgelicht: Heras

Om OSF-deelnemers nog meer onder de aandacht te brengen, licht OSF tweemaal per maand een OSF-deelnemer uit via haar online kanalen. Heras is een totaalleverancier van oplossingen op het gebied van perimeter protection, ofwel beveiliging. We spraken met Jeroen Huijbregts.

Kunt u een korte introductie geven over uzelf en Heras?
Mijn naam is Jeroen Huijbregts en ik ben Marketing Manager bij Heras en ben verantwoordelijk voor de marketing activiteiten binnen Nederland. Ik ben werkzaam binnen de Heras Groep en vanuit daar sta ik in contact met de verschillende landen waar we zelf actief zijn en onze Export afdeling.

Sinds de oprichting in 1952 heeft de Heras Groep zich ontwikkeld van een klein Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken, naar een totaalleverancier van oplossingen op het gebied van perimeter protection met vestigingen in 12 landen en met meer dan 1100 experts. Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden wij oplossingen passend bij iedere sector en situatie. Wij leveren hekwerk, toegang & controle en detectieproducten. Daarnaast bieden wij projectmanagement, systeemintegratie en –installatie, en onderhoudsdiensten voor perimeter protection projecten in heel Europa. Het is ons doel om het meest vooraanstaande merk te worden op het gebied van perimeter protection in Europa, door middel van onze betrokkenheid, deskundigheid en betrouwbaarheid.

Wat is het doel van Heras  in het buitenland?
Door premium perimeter protection oplossingen aan te bieden, beschermt Heras dat wat voor onze klanten van waarde is. Een effectieve perimeter protection oplossing is een oplossing die aansluit op de beveiligingsbehoeften van onze klanten. Het is een combinatie van hekwerk, toegang & controle en detectie. Hieraan kunnen andere technologieën en producten worden toegevoegd om de effectiviteit van de totaaloplossing te vergroten. De essentie van perimeter protection verandert echter nooit – je bouwt een barrière, controleert de toegang en signaleert wanneer jouw beveiligingsmaatregelen worden geschonden.

Kunt u enkele concrete voorbeelden geven van succesvolle projecten in Nederland of het buitenland?
Heras-producten zijn niet alleen te vinden op vele – gemeentelijke – sportterreinen, maar ook in grote stadions als de Amsterdam ArenA, het Gelredome en het Philips Stadion. Bijvoorbeeld bij De Kuip worden uitsupporters apart van het overige publiek naar het stadion geleidt. Het scheidingsmateriaal dat hiervoor gebruikt wordt is gefabriceerd door Heras. Exporteren doen we naar landen over de hele wereld. Heras levert regelmatige mobiele hekwerken aan grote sportevenementen. Zo hebben we hekwerk geleverd voor het EK in Frankrijk en bij de laatste Olympische Spelen hebben we vijftig kilometer aan hekwerk geleverd in Rio. Tevens  verzorgde Heras de bescherming van het Stade Vélodrome in Marseille, dat werd gerenoveerd met het oog op het EK voetbal 2016. Behalve hekwerken leverde Heras voor dit project honderdvijftig poorten. Eerder beveiligde Heras al het Emirates Stadium in Londen, de MMArena in Le Mans en de Cristal Arena in Genk.

Waarom bent u lid geworden van OSF?
Naast interessante bijeenkomsten/missies kom je in contact met andere Nederlandse bedrijven waar ervaringen mee uitgewisseld kunnen worden. Tevens kunnen hier wellicht samenwerkingen uit ontstaan die eerder niet aan bod zouden zijn gekomen.

Wat kunt u voor andere OSF leden betekenen en wat kunnen OSF leden voor u betekenen?
Daar wij al in een aantal landen vertegenwoordigd zijn, zelf of via dealers, hebben we een groot werkterein. Het zou mooi zijn ervaringen met elkaar te kunnen delen. Ondanks dat we zaken in het buitenland doen is er ook veel (gecombineerde) export vanuit Nederland mogelijk en als je dat met andere Nederlandse bedrijven kunt aanvliegen maakt je dat alleen maar sterker.