Missie naar Florida (VS) en de Soccerex Americas in Miami, november 2021 - Orange Sports Forum

Missie naar Florida (VS) en de Soccerex Americas in Miami, november 2021

In november 2021 zal OSF in samenwerking met het consulaat generaal in Miami een missie organiseren naar Florida in combinatie met de Soccerex Americas (website). Tijdens deze beurs, die plaatsvindt in Miami, zullen voetbalclubs, voetbalbonden, bestuursorganen, merken en leveranciers uit heel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika samengebracht worden met de wereldwijde voetbalindustrie. De beurs is de eerste fysieke Soccerex sinds november 2019. Rondom de Soccerex zal er tevens een zakelijk programma georganiseerd worden met meetings, bedrijfsbezoeken en andere activiteiten om Nederlandse bedrijven in contact te brengen met lokale stakeholders en zodoende toegang te bieden tot de Amerikaanse sportmarkt.

De Soccerex Americas biedt een podium aan bedrijven om zich te presenteren voor Amerikaanse partijen en om met relevante stakeholders en mogelijke partners in contact te komen. Nederland heeft veel kennis en ervaring met innoveren in voetbal, en bedrijven krijgen hier de gelegenheid hun aandeel in het sportieve succes te presenteren. Daarbij biedt de Soccerex Americas veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, gezien de groeiende aandacht en professionalisering van het voetbal in Midden- en Noord-Amerika. De organisatie van de FIFA World Cup (WK Voetbal) in 2026 speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in de ontwikkelingen op voetbalgebied. De 23ste FIFA World Cup wordt in 2026 gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada en aan dit WK zullen een recordaantal van 48 landen deelnemen. Hierbij zijn veel kansen te identificeren voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in en rondom het voetbal.

OSF zal aanwezig zijn op de beurs met een gezamenlijke stand, dat zichtbaarheid geeft aan de deelnemende Nederlandse bedrijven. Daarnaast wordt er rondom de Soccerex ook een zakelijk programma georganiseerd in Florida met afspraken, bedrijfsbezoeken en netwerkmogelijkheden.

Voor vragen of interesse over de missie kunt u contact opnemen met Rick Sleegers via de contactpagina.

Soccerex Logo