Jaarboek Holland Sports & Industry 2020/2021! - Orange Sports Forum

Jaarboek Holland Sports & Industry 2020/2021!

Op maandag 7 december is in de Johan Cruijff ArenA het jaarboek Holland Sports & Industry 2020/2021 gepresenteerd. In aanwezigheid van een select gezelschap genodigden, overhandigde Camil Smeulders van Orange Sports Forum het eerste exemplaar aan Sander van Stiphout, programmamanager innovatie bij de Johan Cruijff ArenA en aan Harry van Dorenmalen, voorzitter van het Topteam Sport.

Sportinnovator heeft als publishing partner dit jaar een speciale bijlage in het jaarboek. In deze special staan verschillende voorbeelden van innovaties en initiatieven die ontwikkeld zijn vanuit de Sportinnovator-formule. Zo zijn er onder andere artikelen over de recyclebare klimgreep GreenHolds, Sport Data Valley en het Sports Engineering Institute. Daarnaast is er een groot interview met Topteam Sport-voorzitter Harry van Dorenmalen waarin hij toelicht waarom het quadruple helix-principe van sport, bedrijfsleven, wetenschap en overheid zo belangrijk is voor Sportinnovator.

Tijdens de presentatie werd specifiek ingegaan op de internationale kansen van Nederlandse sportinnovaties:

Camil Smeulders, oprichter Orange Sports Forum: “De mogelijkheden om met Nederlandse sportinnovaties gezamenlijk internationaal door te pakken zijn enorm. Orange Sports Forum, de ArenA en Sportinnovator zijn daar echt complementaire partners.”

Sander van Stiphout, programmamanager innovatie bij de Johan Cruijff ArenA: “Wij zijn met de Johan Cruijff ArenA graag de showroom voor de wereld, voor de sport en voor de aanpalende business en zeker ook op het gebied van innovatie.”

Harry van Dorenmalen, voorzitter Topteam Sport: “Nederland loopt vaak voorop qua innovatieve ideeën, maar heeft het buitenland nodig om die laatste stap te kunnen zetten. Wij brengen het naar 80% en hebben vervolgens anderen nodig om het beter te maken.”

Het jaarboek Holland Sports & Industry 2020-2021 wordt verstuurd naar alle Nederlandse ambassades in het buitenland, alle buitenlandse ambassades in Nederland, Nederlandse en internationale sportbonden, overheden (ministeries, provincies en grote gemeenten), alsmede naar alle partners van Orange Sports Forum, Holland Sports & Industry en Sportinnovator.