Fact-finding missie naar Iran, Kish Island omtrent sport & infrastructuur - Orange Sports Forum

Fact-finding missie naar Iran, Kish Island omtrent sport & infrastructuur

Van 11 tot en met 14 december 2017 zal OSF in samenwerking met Ahoy en Feyenoord een missie organiseren naar Kish Island in Iran voor maximaal 10 deelnemers. Kish Island staat bekend als “free trading zone”, zonder visumplicht en wordt gekenmerkt als hét “vakantie-eiland” van Iran.

Sinds 2016 organiseert Ahoy samen met haar Iraanse partner hier reeds de succesvolle scheepsbouwbeurs Iranimex (www.iranimex.ir). Tijdens de missie in december zullen er diverse afspraken gepland worden met ministeries, sportorganisaties en het bedrijfsleven om te onderzoeken welke mogelijkheden aanwezig zijn voor het organiseren van een internationale sportbeurs in december 2018. Er bestaat reeds een nationale beurs, genaamd “Iransportex”.

Door internationale bedrijven, die toeleveren aan de sportindustrie, als exposant uit te nodigen voor deze beurs, kunnen zij als eersten een weg zien te vinden in de grote interne markt van Iran en haar buurlanden. Deze beurs zal een platform bieden aan deelnemende bedrijven om op een eenvoudige manier zaken te doen met nieuwe partners. Iransportex zal plaatsvinden voorafgaand aan of na afloop van de beurs Iranimex in december 2018.

Samen met het reisbureau van Ahoy is er een pakket samengesteld voor €2.000,- (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief de vlucht, hotel met ontbijt (5-sterren hotel Maryam Sorinet), matchmaking en een tolk. Consumpties, lunch en diner vallen hierbuiten. Een visum is niet nodig.

Het programma ziet er als volgt uit:

Naast de plannen voor een sportbeurs in 2018 zal de missie uitdagende mogelijkheden bieden aan de deelnemers, om rechtstreekse contacten met beslissers uit het Iraanse (sport-) bedrijfsleven en de overheid op te doen.

Voor serieus geïnteresseerde deelnemers aan de missie is er kosteloos een onderzoeksrapport beschikbaar dat OSF eerder dit jaar in samenwerking met RVO liet opmaken over marktkansen voor Nederlandse sportgerelateerde bedrijven in Iran.

Samen met Ahoy is OSF bezig een kennismakings-moment met de beurs organisator, de Iraanse partner van Ahoy, te organiseren op 10 november om 11.00u bij Ahoy of bij Feyenoord. Bij gebleken interesse en/of aanmelding voor deze missie wordt u daarvoor uitgenodigd zodra het een en ander definitief wordt.

Aanmelden voor de missie kan tot uiterlijk vrijdag 17 november. Neem voor meer informatie contact op met OSF via de contactpagina.