SIB vouchers, exportcoaching trajecten voor startende exporteurs! - Orange Sports Forum

SIB vouchers, exportcoaching trajecten voor startende exporteurs!

Orange Sports Forum is sinds 2018 door RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) aangemerkt als SIB-coach, wat staat voor ‘Starters International Business’. Hierdoor is OSF bevoegd individuele coaching trajecten aan te bieden aan MKB-bedrijven met weinig ervaring met zakendoen in het buitenland.

Het coachtraject wordt uitgevoerd door een adviseur van OSF. OSF is als één van de weinige organisaties gespecialiseerd op sport en export en heeft daarin inmiddels een groot internationaal netwerk en ruime ervaring op dit gebied.

Tijdens het coaching traject worden de mogelijkheden en risico’s in het buitenland onderzocht en besproken. Gezamenlijk wordt er naar een concreet actieplan en een internationaliseringsstrategie toegewerkt. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden. In 3 tot 5 sessies met de adviseur/coach worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen

Samen worden de kansrijke exportmarkten geïdentificeerd, op basis van de ambities van de ondernemer en het onderscheidend vermogen van het product/ de dienst.

  1. Marktinformatie

Vervolgens wordt nader onderzocht hoe aantrekkelijk deze markten zijn.

  1. Interne analyse

Tenslotte wordt geïnventariseerd wat nodig is om succesvol te worden op deze markten. Zo krijgt de ondernemer een actiepuntenlijst internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van het coachtraject.

Het coaching traject heeft een waarde van €2.400,- en kan middels een SIB-voucher worden betaald.  Deze voucher kan via OSF bij RVO aangevraagd worden, waardoor de kosten voor de ondernemer beperkt blijven tot de btw. De btw kan vervolgens verrekend worden in de btw-aangifte, waardoor het voor de ondernemer geen verdere financiële gevolgen heeft. Dit maakt het voor ondernemers laagdrempelig om een coaching traject aan te gaan en zodoende op weg geholpen te worden met internationaal zakendoen.

OSF heeft inmiddels diverse ondernemers en organisaties begeleid gedurende het coaching traject en kan haar brede netwerk en ervaringen inzetten om dit ook voor u te realiseren. Voor meer informatie of om een voucher aan te vragen, kunt u contact opnemen met Orange Sports Forum via de contactpagina.