Missie tijdens Dutch Days in Abu Dhabi - Orange Sports Forum

Missie tijdens Dutch Days in Abu Dhabi

Deze missie dient als follow-up op de missie van november 2017 naar Abu Dhabi en wordt georganiseerd in de week van Koningsdag, namelijk op 21 en 22 april 2018.

Om de MOU tussen OSF en Al Jazira Club te activeren, hebben 5 start-ups en innovaties de kans om te pitchen voor Al Jazira Club, de club van Sheikh Mansour (tevens eigenaar City Football Group). Op dit moment zijn er zes Nederlanders werkzaam, zo is Henk ten Cate de hoofdcoach. Daarnaast zijn ook grote Nederlandse bedrijven met een vertegenwoordiging in Abu Dhabi uitgenodigd.

Het programma van deze missie is als volgt:

21 april 19.30 uur:
Bezoek aan wedstrijd Al Jazira Club
22 april 12.00 uur:
Pitches Nederlandse sportinnovaties / start-ups voor Al Jazira Club
22 april 19.00 uur: 
Netwerkreceptie op de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi

De missie van november 2017 was een groot succes. Tijdens deze missie stond de ontwikkeling van vrouwensport centraal. Zo is de FBMA Ladies European Tour bezocht, een golftoernooi waar de wereldtop speelt, dit bood een uitstekende mogelijkheid om te netwerken. Aansluitend aan dit evenement was er een congres georganiseerd waarbij de wereldwijde vrouwensport uitstekend vertegenwoordigd was. Dit bood een goede mogelijkheid om contact te leggen met de beslissers rond dit thema.

De missie vervolgde zich bij Al Jazira Club, de club van Sheikh Mansour en Henk ten Cate. Hier is onder andere een wedstrijd bezocht, zijn enkele presentaties bijgewoond en gesprekken ondernomen. Zo bleek dat Al Jazira Club als een uitstekende hub kan dienen voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in de golfregio. Mede daarom heeft OSF een MOU ondertekend met Al Jazira Club.

De follow-up op deze missie vind dus plaats in april 2018. Voorlopige deelnemers aan de missie zijn bijvoorbeeld PSV en Holland Football University. Ook deelnemen? Schrijf je dan in via de contactpagina.