OSF Deelnemer Uitgelicht: YOU.FO - Orange Sports Forum

OSF Deelnemer Uitgelicht: YOU.FO

Om OSF-deelnemers nog meer onder de aandacht te brengen, licht OSF tweemaal per maand een OSF-deelnemer uit via haar online kanalen. YOU.FO is een innovatief sportspel gebaseerd op ultimate frisbee en lacrosse. Dit spel kan gespeeld worden op veel verschillende manieren, waardoor het een geweldig spel is om de internationale sportparticipatie te verhogen. We spraken met Bas Ruyssenaars. 

Kunt u een korte introductie geven over uzelf en YOU.FO?
Mijn naam is Bas Ruyssenaars en ik ben innovator. Dit houdt in dat ik de ontwikkelaar en ondernemer ben achter het innovatieve sportspel YOU.FO.

YOU.FO is een innovatief sportspel waarbij een aerodynamische ring met speciaal ontworpen sticks wordt overgegooid, geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder. YOU.FO kan zowel als vrijetijdsspel als teamsport (5×5) beoefend worden. YOU.FO bevat de spelkenmerken van (ultimate) frisbee en de sportkenmerken van hockey en lacrosse. YOU.FO is ‘easy to play, fun to master’, dit betekent dat de basistechnieken snel zijn aan te leren, echter blijft de uitdaging om jezelf te verbeteren. YOU.FO won diverse (inter)nationale prijzen waaronder de Nationale Sport Innovatieprijs 2013/2016 en de European Profit Sport Innovation Award. Ontwikkelingspartner NOC*NSF noemt YOU.FO een wereldwijde nieuwe belofte voor het bevorderen van sportparticipatie.

Wat is het doel van You.FO in het buitenland?
YOU.FO spreekt een diversiteit van mensen aan op veel verschillende locaties in de wereld. Ons doel is om in een aantal geselecteerde landen een ‘ecosysteem te initiëren waarin ‘bottom up’ sportontwikkeling en marketing-distributiekracht tezamen zorgen voor een gezonde ontwikkeling van YOU.FO. We richten ons daarbij primair op de institutionele markt (scholen, universiteiten, sportclubs).

Kunt u enkele concrete voorbeelden geven van succesvolle projecten in Nederland of het buitenland?
Wat je in landen als België, Frankrijk, Denemarken en Polen ziet ontstaan is interessant. Daar is sprake van een goede interactie tussen kleine sportondernemers of stichtingen die YOU.FO clinics geven. Als deze clinics (de software) gecombineerd wordt met distributeurs die de juiste kanalen hebben om de stick en ringen (de hardware) te verkopen, levert dit mogelijkheden om YOU.FO te laten groeien. Ook India is veelbelovend omdat men zeer open staat ten opzichte van nieuwe sporten terwijl er wel een mooie culturele basis ligt met sporten als cricket en hockey.

Waarom bent u lid geworden van OSF?
Het is interessant om geleerde lessen en kennis over nieuwe markten te delen met sportondernemers die ook de grenzen over gaan. Daarnaast kan het bundelen van krachten mogelijk nieuwe ingangen opleveren.

Wat kunt u voor andere OSF leden betekenen en wat kunnen OSF leden voor u betekenen?
Inmiddels hebben wij in meer dan 10 landen contacten en een netwerk in de institutionele sportmarkt (scholen, bewegingsonderwijs e.d.). Daarnaast hebben we buitenlandse productie-ervaring (China en binnenkort ook in India). Die ervaringen delen we graag met andere OSF leden. Omgekeerd maken we uiteraard ook graag gebruik van de ervaringen en relevante netwerken van andere OSF leden.

Voor meer informatie klik hier.