OSF-deelnemer Uitgelicht: European Turf Group - Orange Sports Forum

OSF-deelnemer Uitgelicht: European Turf Group

Om OSF-deelnemers nog meer onder de aandacht te brengen, licht OSF tweemaal per maand een OSF-deelnemer uit via haar online kanalen. Deze keer is het de beurt aan de European Turf Group, een organisatie die kunstgras produceert en plaatst. Er is gesproken met Arnoud Fiolet.

Kunt u een korte introductie geven over European Turf Group?
ETG bouwt, produceert, levert en, als er om gevraagd wordt, installeert kunstmatige en hybride grasvelden. We leveren verschillende standaard producten maar kunnen ook integrale  oplossingen bieden. Wat ons uniek maakt is een onafhankelijke en holistische visie op projecten aan de hand van de laatste technologische ontwikkelingen. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in de sportinfrastructuur.  We zijn een onderdeel van de Recreational Systems Europe die ook veldverwarming, stadionverlichting, hardcourt sportvloeren en panel base systemen aanbiedt.

Onze kunstgrasinnovatie heeft geleid tot een 100% modulair NEXXTURF graspanel systeem en de unieke PINDOT tuft technologie. Beiden zijn exclusief en enkel bij ETG verkrijgbaar.

Wat is het doel van de European Turf Group in het buitenland?
ETF wil groeien door specifieke oplossingen zoals de PINDOT of NEXXTURF technologie aan te bieden. Ofwel door op een holistische integrale manier aanvliegen van sport specifieke infrastructurele projecten. Hierdoor is er geen handleiding voor onze werkzaamheden en tactiek in het buitenland, we werken dus vanuit onze eigen conceptuele benadering.  90% van onze omzet wordt op dit moment in het buitenland gerealiseerd.

Kunt u enkele concrete voorbeelden geven van succesvolle projecten in Nederland of het buitenland?
Het grootste project wat er in Europa gerealiseerd is tot op heden komt van onze hand. In 2015 hebben we een shooting range gecreëerd voor de BAKU 2015 GAMES, een soort mini Olympische Spelen. Hier waren meer dan 100 landen op aanwezig en hier hebben we 136.000 m2 kunstgras ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Het grootste Europese kunstgrasproject op één locatie.

Waarom bent u lid geworden van OSF?
Dat heeft meerdere motieven. We vinden het een goede organisatie met een algemeen goed doel. Het OSF heeft een bredere kijk op de wereld dan wij hebben en die informatie komt van pas. De netwerk functie van het OSF en het verschaffen van ingangen die wij anders niet hebben, is ook zeker een reden

Wat kunt u voor andere OSF leden betekenen en wat kunnen zij voor u betekenen?
Wij kunnen een conceptuele benadering van sportinfrastructuur in sportvloeren leveren. Deze is altijd onafhankelijk en flexibel en kan worden ingevlogen vanuit verschillende expertises vanuit ETG en haar moeder Recreational Systems Europe. Wat andere leden voor ons kunnen betekenen is hun netwerk om gezamenlijk business te genereren.