Verslag OSF-bijeenkomst “Made in NL” bij VDL Groep - Orange Sports Forum

Verslag OSF-bijeenkomst “Made in NL” bij VDL Groep

Op donderdag 21 maart heeft OSF in samenwerking met de VDL Groep een dynamisch business event georganiseerd. Het thema van deze bijeenkomst was ‘’Made in NL’’ en heeft plaatsgevonden op het indrukwekkende hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven.

Het event begon met een warm welkom van Pieter van der Leegte (Board of Directors VDL Groep). Met meer dan 15.000 werknemers en 110 business units is VDL een van Nederlands’ voornaamste familiebedrijven. Van der Leegte verzorgde een inkijk in de enorme schaal van VDL Groep en de activiteiten, met vooral ook aandacht voor de significante bijdrage aan de sport. Pieter Claassen (VDL Seatings Systems) en Bart Roefs (VDL Mast Solutions) gaven vervolgens meer uitleg over diverse sport-gerelateerde projecten waaronder de bijdrage aan bouw van stadions en sportevenementen.

Bram Jacobs (VDL Sports) vertelde vervolgens over VDL Groep’s focus op sport en de oprichting van een one-stop shop functie binnen VDL Groep. Hiermee wil het bedrijf doelgerichter alle sport-gerelateerde projecten binnen het bedrijf vanuit een punt coördineren.

Vervolgens kwam Edgar van Perlo aan het woord, hij presenteerde een aantal updates met betrekking tot de voortgang van de bouw van het nieuwe stadion van SC Cambuur in Leeuwarden, een project waarbij meerdere OSF-leden, waaronder VDL Groep, betrokken zijn.

Het event werd afgesloten door Arun Swami Persaud met een presentatie over SportUp.nl, een pre-accelerator programma ontworpen voor early-stage startups in sport. Dit initiatief benadrukt het streven naar het bevorderen van innovatie en ondernemerschap, en waarborgt de blijvende nalatenschap van “Made in NL” voor toekomstige generaties.