Jaarboek Holland Sports & Industry 2022 - 2023 - Orange Sports Forum

Jaarboek Holland Sports & Industry 2022 – 2023

We zijn vereerd om de nieuwste editie van Holland Sports & Industry aan u te mogen presenteren!

De 9e editie van Holland Sports &Industry werd op 9 december gepresenteerd in het Nationaal Archief in Den Haag. Het evenement begon met mooie presentaties van dhr. Jon Verriet (UNESCO), mevr. Sabine Stuiver (Hydraloop), dhr. Eddy van Veghel (Ministerie van VWS), dhr. Nico Schiettekatte (Nederlandse ambassade in Beijing) en mevr. Marianne Timmer OLY. Na deze inspirerende bijdragen werden de eerste edities van het jaarboek uitgereikt aan de sprekers en mevr. Jorien Wuite (Tweede Kamerlid namens D66).

2022 stond in het teken van vele aansprekende sportevenementen met als hoogtepunt de Olympische- en Paralympische Winterspelen in Beijing waar TeamNL aansprekende resultaten behaalde. Deze resultaten zorgen ook voor veel internationale interesse voor de Nederlandse bedrijven en innovaties die mede ten grondslag liggen aan deze resultaten. Ook het veelgeprezen Nederlandse sport ecosysteem en het ‘quadruple helix model’, waarbij sport, de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar komen, zorgt voor verbinding in vele opzichten.

Holland Sports & Industry presenteert door middel van artikelen, advertenties en interviews de Nederlandse sport en richt zich daarbij vooral op de organisaties achter de sport, zoals bedrijven, clubs, bonden, kennisinstellingen en overheden.