2018: IPC-project SportsConnected2Society - Orange Sports Forum

2018: IPC-project SportsConnected2Society

IPC-project SportsConnected2Society

Op 7 september zijn in het SX Center for Sport, Marketing & Media in Eindhoven tijdens de bijeenkomst van het IPC-project SportConnected2Society de innoverende resultaten gepresenteerd door de deelnemende bedrijven.

Met het IPC-project SportsConnected2Society zijn innovaties ontwikkeld om de bewegende mens “connected” te maken via sensoriek en platforms, met als doel het realiseren van de beste monitoring en de beste condities voor sporten en bewegen in de breedste zin van het woord. De innovaties zijn ontstaan in nauwe samenwerking tussen de bedrijven. Denk aan de beeldanalyse op maat voor de sportpraktijk, digitale mentale testen en training, sensoren voor paarden, een sportdashboard voor overheden, een platform voor ongebonden sporters en de nieuwste timing en scoring systemen.

De deelnemers aan het IPC project waren verdeeld over drie clusters, namelijk Sporters, Paarden en Overheid:

  • ClusterSporters‘: Sporteronline, DVC Machine Vision en Prestum.nl
  • ClusterPaarden‘: Equilog, Rosmark & Pam, Freesense Solutions en SportSquare
  • Cluster ‘Overheden’: Noldus, Sportunity, Flexbord, Sweep6 en Sersol

Uit deze clusters zijn de volgende innovaties ontstaan:

  1. Cluster ‘Sporters’: een monitoringssysteem voor sporters dat o.a. bestaat uit videoanalyses, voeding en mentale testen. De data is eenvoudig terug te vinden in een app of online in een beveiligde omgeving.
  2. Cluster ‘Paarden’: een monitoringssyteem voor paarden waar d.m.v. hartslagmeters en teugeldruksystemen de conditie en gezondheid van het paard gemonitord kan worden. De data is tevens real time te zien in een app of online.
  3. Cluster ‘Overheden’: een sport dashboard voor verenigingen en overheden, waarin real-time en live uitslagen, nieuws, activiteiten van sporten als tennis, schaatsen en roeien geprojecteerd worden. In de toekomst is dit uit te breiden naar diverse andere sporten.

Na de presentaties heeft ieder cluster de mogelijkheid gekregen om zijn eigen innovatie te demonstreren aan de deelnemers van de bijeenkomst. Dit bleek een zeer interessante ervaring! De bijeenkomst werd vervolgens afgesloten met een borrel.

Datum

7 september, 2017

Categorieën

Evenementen, Bijeenkomsten, Matchmaking

Inhoud

Innovatie, sport, sensoriek, platforms