OSF-deelnemer uitgelicht: Holland Football University - Orange Sports Forum

OSF-deelnemer uitgelicht: Holland Football University

Om OSF-deelnemers nog meer onder de aandacht te brengen, licht OSF tweemaal per maand een OSF-deelnemer uit via haar online kanalen. Holland Football University is een voetbalmanagement bureau dat bijvoorbeeld spelers en trainers opleidt, de focus ligt hierbij op de Nederlandse totaal voetbal strategie. We spraken met Mary Kok-Willemsen.

Korte introductie over Holland Football University?
Holland Football University is een voetbalmanagement bureau wat professionele opleidingen voor spelers, trainers en management aanbiedt gestoeld op de Nederlandse Total Football Strategy.

We doen dit altijd in combinatie met de sterke en specifieke punten van de internationale partner. We proberen spelers, trainers dus niet enkel Nederlandse voetbalwaarden aan te leren maar behouden en accentueren ook vooral de unieke eigen kwaliteiten.

We bieden korte trajecten vanaf 9 dagen aan maar met name de voetbal infrastructuur projecten bieden een unieke kans voor onze internationale klanten. Het realiseren van professionele academies, het aanbieden van complete studieprogramma’s in Nederland gecombineerd met professionele voetbal of coachopleidingen zijn uniek in Nederland. Wij ontwikkelen professionele, innovatieve academies voor jongens en meisjes die binnen drie jaar gerund worden door lokale professionals.

Wat is het doel van Holland Football University in het buitenland?
Wij willen talentvolle, ambitieuze spelers en trainers de kans geven zich op de meest professionele manier mogelijk te ontwikkelen. Dit begint vaak met het aanleren van een professioneel perceptiekader. Wat is mijn talent en wat betekent het concreet als ik op het niveau van een professional wil acteren en ontwikkelen. Hoe ziet dit eruit en welke strategie moet ik volgen om me ook zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Wij bieden professionele ondersteuningstools in het land van herkomst dan wel in Nederland waar spelers en trainers zich in een topsportklimaat optimaal kunnen ontwikkelen.

Doordat wij spelers en trainers helpen hun potentieel te ontwikkelen bieden we ze perspectief. Een professioneel perspectief zorgt ervoor dat ook de volgende potentials zich willen ontwikkelen. You can’t be what you can’t see.

We moeten dus de juiste rolmodellen ontwikkelen die lokaal weer de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor een bredere doorontwikkeling. Dat betekent dat de programma’s die Holland Football University aanbiedt altijd voor meiden en jongens zijn, voor mannen en vrouwen! Kenmerkend is ook dat onze programma’s duurzaam zijn doordat er met name geïnvesteerd wordt in de opleiding van lokale coaches en management. De academies moeten na een intensief traject van drie jaar kunnen worden gerund door lokaal coaching- en managementtalent.

Kunt u enkele concrete voorbeelden geven van succesvolle projecten in Nederland of het buitenland?
We werken al 2 jaar samen met de Noorse voetbalbond waar we coachopleidingen voor alle niveaus ontwikkelen. Dit zijn korte, terugkerende cursus momenten. Ook onze tailormade coachesprogramma’s zijn aantrekkelijk omdat individuele coaches in trajecten van 9 dagen tot 3 maanden worden begeleid in hun ontwikkeling.

Het belangrijkste succesvolle programma zijn onze internationale exchange programma’s. Spelers wereldwijd komen voor een programma dat een semester duurt naar Nederland en trainen/spelen tegelijkertijd op het hoogst mogelijk niveau. Je ziet tijdens je verblijf belangrijke plaatsen in Europa, traint vijf keer per week op professioneel niveau, speelt wedstrijden EN volgt de vakken die jij interessant vindt waardoor je je studie op niveau continueert.

Dit is een mix van verschillende internationale studenten, met 1 ding gemeenschappelijk: passie voor voetbal en studie. Voor sommigen is dit een introductie naar professioneel voetbal in Europa. Je krijgt tijdens je studie vijf maanden de tijd scouts te overtuigen voor een contract na je studie.

Waarom bent u lid geworden van OSF?
De kracht van OSF zit hem volgens mij in de compacte structuur van kennis, innovatie en sport. Door gezamenlijk een compleet pallet aan deskundige diensten te kunnen aanbieden zorg je voor een totaaloplossing. Het aanschaffen van incidentele deskundigheid is juist vaak waardoor men een mindset niet kan veranderen. Door een totaalvisie ontwikkel je niet een individu maar vooral een sportcultuur

Wat kunt u voor andere OSF leden betekenen en wat kunnen OSF leden voor u betekenen?
Voor leveranciers van hardware hoop ik een goede aanvulling te leveren door de focus te leggen op de gebruikers (spelers, coaches en het management). Het verschil tussen ons en andere productleveranciers is dat we zorgen dat het veld, smartgoals of stadion ook tot leven komt door de activiteiten die er worden gehouden. Als je naast het leveren van een veld tegelijkertijd een partnership kunt bieden waarop je ook een academie realiseert wordt je product tastbaar en priceless. Zij bouwen voetbalstadions, wij bouwen voetbalcarrières.

Aan de andere kant hoop ik dat de partners binnen OSF aan Holland Football University denken als een partij die ze kan helpen goodwill te creëren bij hun partners. Het zou mooi zijn als je je huidige partner een relatiegeschenk doet door een trainingskamp of zelfs academie (met het Nederlandse bedrijf als naamgever) te realiseren. Heel de wereld is gek op voetbal, misschien wel de mooiste marketingactie waarmee je echt in de hearts and minds komt.