Geslaagde OSF bijeenkomst bij Papendal over Tokyo2020 - Orange Sports Forum

Geslaagde OSF bijeenkomst bij Papendal over Tokyo2020

Op 17 september jl. organiseerde OSF een bijeenkomst over Tokyo2020, welke inmiddels in 2021 plaats zullen vinden. Deze Corona-proof bijeenkomst werd gehouden in het hart van de Nederlandse sport, namelijk Nationaal Sportcentrum Papendal en had een sterk programma met sprekers als mevr. Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF), dhr. Jochem Schellens (directeur Papendal) en dhr. Hans Verhoeven (CEO MTD Pure Water).

Dhr. John van de Laar (OSF) opende de bijeenkomst met enkele updates over OSF, waaronder een terugblik op de laatste zes maanden, de aankomende events, enkele projecten zoals de PIB-programma’s (China, Qatar en de VS) en enkele Europese calls waar OSF onderdeel van is. Dhr. Jochem Schellens heette de gasten namens Papendal welkom en sprak over de impact van Corona op de voorbereidingen op Tokyo2020. Ook kwamen de gevolgen voor de sportevenementenkalender van 2021 aan bod, zoals het verplaatsen van het WK BMX naar 2021, dat plaatsvindt op Papendal.

Vervolgens vond er een interactief en interessant vraaggesprek plaats tussen John van de Laar (OSF) en de voorzitter van NOC*NSF, mevr. Anneke van Zanen-Nieberg. Met name de vele uitdagingen binnen de sport werden besproken, zoals Corona, inclusiviteit, et cetera. Ook werd er ruim de tijd genomen om het gesprek aan te gaan met de gasten uit de zaal.

Tot slot sprak dhr. Hans Verhoeven van MTD Pure Water over zijn ervaringen met de vele Olympische Spelen en specifiek over Tokyo2020. Het was een zeer open en interessante presentatie over zijn ervaringen met de Japanse zakencultuur, het Olympisch Comité, Tokyo2020 en de vele uitdagingen die bij deze samenwerkingen komen kijken.

Na afloop was het goed om te zien dat een fysieke bijeenkomst ook in tijden van Corona leidt tot interessante gesprekken en synergiën tussen de bedrijven, overheden en sportorganisaties. OSF kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en wil via deze weg nogmaals de gastheer, sprekers en alle gasten bedankt voor hun aanwezigheid.